På rigtig mange af de danske universiteter er udveksling en ting, som du ikke bare har mulighed for, men også opfordres til. Det er der mange forskellige grunde til. Rent fagligt er der grobund for udveksling af ny viden og ny kultur. Personligt og socialt er der mulighed for at blive mere selvstændig, få nye udfordringer og skabe sig et internationalt socialt netværk.

Så udveksling er altså noget, som man har god grund til at glæde sig til og stræbe efter. Man kan overveje, hvor man gerne vil hen i verden. Vil man holde sig inden for Europas grænser, eller skal man langt væk til mere eksotiske himmelstrøg? Hvilke fag vil man gerne læse, og hvilke universiteter vil man gerne på? Alle disse ting kan man overveje, inden man træffer sit valg.

Udveksling koster penge

Fordelen ved at tage på udveksling via sit universitet er, at selve uddannelsen typisk ikke vil koste noget. Universitetet laver aftaler om udveksling af elever, og derfor kan du gå på universitet i udlandet og stadig modtage SU uden omkostninger. Når det så er sagt, så betyder det langt fra, at det ikke er dyrt at være på udveksling.

For det første skal du betale transporten til og fra det nye land. Det kan være med fly eller tog, og begge dele koster penge. For det andet skal du finde et sted at bo. I nogle lande er det billigt, men andre steder kan det godt være en dyr fornøjelse. Du skal også have penge til oplevelser, udflugter, mad og kultur. Alt sammen noget, du ikke må gå glip af, når du bor i det nye land.

Få råd til det hele

Du har altså brug for lidt penge, når du skal af sted for at studere i et andet land. Måske har du dem, måske har du dem ikke. Mangler du penge, så kan du overveje mulighederne for at låne af en online låneudbyder. Denne type af lån penge er gode til mindre beløb, som er beregnet til forbrug – hvilket jo netop er det, du har brug for på rejsen.